Ekonomi

L’Oreal İlk Çeyrek Gelirleri Dermatoloji Kozmetik Satışlarındaki Güçlü Performansla Artıyor

L’oreal Co. (LRLCY) hisseleri, şirketin üç aylık gelirinde önemli bir artış açıklamasının ardından Perşembe günü %6 oranında artış gösterdi.

Güzellik ve kozmetik firması, ilk çeyrek için %8,3 artışla 11,24 milyar Avro gelir bildirdi. Karşılaştırılabilir bazda ise gelir %9,4 oranında arttı. Karşılaştırılabilir kalemlere göre düzeltilmiş büyüme oranı ise %8,1 oldu.

Şirketin ilk çeyrek geliri, Kuzey Amerika’da yeni bilgi teknolojisi sistemlerinin piyasaya sürülmesi beklentisiyle belirli işlemlerin zamanlaması nedeniyle 130 milyon Avro ek gelir içeriyordu.

Şirketin sonuçları, dermatolojik ürün gelirlerindeki %19,6’lık kayda değer bir artışla 2,02 milyar Avro’ya ulaşarak güçlendi. Tüketici ürünleri segmenti de bir önceki yıla kıyasla %9,2 oranında artan geliriyle güçlü bir artış gösterdi.

Gelirde %3,9’luk bir düşüş yaşayan Kuzey Asya hariç tüm bölgelerde bir önceki yıla kıyasla gelir artışı yaşandı.

L’Oréal CEO’su Nicolas Hieronimus, “2024 yılı, farklı iş modelimizin etkinliğini açıkça ortaya koyan +%9,4’lük karşılaştırılabilir gelir artışı ile çok iyi başladı” dedi. “Avrupa’da devam eden yüksek büyüme ve gelişmekte olan pazarlardaki kalıcı ilerleme, Kuzey Asya’daki yavaş toparlanmayı telafi etti. Dermatoloji ve kitlesel pazar segmentlerindeki istisnai sonuçlar, lüks segmentteki geçici gerilemeleri dengeledi.”

İleriye dönük olarak Hieronimus, mevcut ortamın hala ekonomik ve jeopolitik belirsizliklerden etkilendiğini kabul etmekle birlikte, güzellik sektörünün beklentilerine ilişkin iyimserliğini ve şirketin sektörün performansını aşmaya devam etme ve gelir ve karda daha fazla yıllık artış sağlama yeteneğine olan güvenini dile getirdi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu