Ekonomi

Kazanç çağrısı: Bath & Body Works 2023’ün 3. çeyreği sonuçlarını açıkladı, tüm yıl beklentilerini revize etti

Bath & Body Works 2023 üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı ve net satışlarında önceki yıla göre %2,6 düşüş kaydetti ancak bu beklentiler doğrultusunda gerçekleşti. Şirket ayrıca faaliyet marjlarındaki iyileşmeden ve maliyet optimizasyon girişimlerinden faydalandığını da bildirdi. Şirket, temkinli tüketici davranışları ve piyasadaki düşüşler nedeniyle tüm yıl satış beklentilerini düşürse de, seyreltilmiş hisse başına kazanç beklentisinin orta noktasını yükseltiyor.

Kazanç davetiyesinden önemli çıkarımlar şunlardır:

  • Sabun ve şebboy satışları artarken vücut bakımı, mum ve dezenfektan satışları beklendiği gibi azaldı. – Cadılar Bayramı etkinliğinde satışlar bir önceki yıla göre %5 artarken, ürünlerin stratejik konumlandırılması ve yeni tekliflerle etkinlik satışları desteklendi. – Bath & Body Works, marka yükseltme, Erişim alanını genişletmek, müşteri katılımını derinleştirmek, kusursuz bir çok kanallı deneyim sunmak ve operasyonel mükemmelliği geliştirmek dahil beş temel büyüme faktörüne odaklanıyor. Şirket, 10 milyar dolarlık satış hedefine ulaşma ve zaman içinde %20’lik sektör lideri faaliyet geliri marjı sağlama becerisine güvenmektedir.- Şirket, yumuşak tüketici harcamaları ve sektör genelinde kategori normalleşmesi nedeniyle 4. çeyrek satışlarında bir düşüş bekliyor.- Şirket, 4. çeyrekte yaklaşık 50 milyon $’lık maliyet tasarrufu elde etmeyi planlıyor ve bu tasarrufun %35’i nakliye masraflarından düşüyor.- Tüm yıl satışları Görünüm, bir önceki yıla göre %2,5 ila %4 oranında azalacak şekilde revize edildi. . Şirketin 2023 mali yılı için seyreltilmiş hisse başına düzeltilmiş kazancının 2,90 ila 3,10 dolar arasında olması bekleniyor. – Şirketin bu yılki sermaye harcamalarının (CapEx) 300 ila 350 milyon dolar arasında olması bekleniyor. – Bath & Body Works nakit yaratmayı ve büyümeyi hedefliyor, bilançoyu korumaya ve optimize etmeye odaklanıyor.

Bath & Body Works saç, iç çamaşırı ve dudak ürünlerinde de yeni lansmanlarla ürün yelpazesini genişletmeyi planlıyor. Müşterilerden bu ürünlere olumlu tepkiler alan şirket, önümüzdeki yıllarda bunları piyasaya sürmeyi planlıyor. Bath & Body Works, franchise modelini uluslararası alanda genişletme fırsatlarını araştırıyor.

Geleceğe yönelik beklentiler açısından Bath & Body Works, devam eden maliyet optimizasyon çalışmaları ve girdi maliyetlerindeki deflasyonla desteklenen 2024 yılının ikinci yarısında pozitif satış büyümesi öngörüyor. Uzun vadeli hedef, %45 brüt kar ve %25 SG&A kaldıracı ile %20 işletme geliri marjı oranına ulaşmaktır. Şirket ayrıca yıl sonuna kadar stok seviyelerinin hafif artmasını bekliyor.

Bath & Body Works, alışveriş merkezi mağazalarından daha iyi performans gösteren, alışveriş merkezi olmayan lokasyonlara odaklanmak da dahil olmak üzere geleceğe yönelik stratejisini tartıştı. Şirketin gayrimenkul grubu, sağlam getirilere ve yaklaşık iki yıllık geri ödeme süresine sahip güçlü bir portföy oluşturmuştur. Şirket ayrıca promosyon seviyelerini ve artan fiyatları dengelerken etkileşimi ve trafiği artırmaya da odaklanıyor.

Şirket, hedeflerine ulaşma becerisine güvendiğini ve fazla nakdi hissedarlara iade etmek ve zaman içinde düzeltilmiş brüt borcun FAVÖK’e oranı yaklaşık 2,5 kat olan hedef kaldıraç oranını korumak da dahil olmak üzere çeşitli stratejilere odaklanmaya devam edeceğini söyledi.

InvestingPro İçgörüleri

Bath & Body Works (BBWI), 2023 3. çeyrek sonuçları ışığında yatırımcıların dikkatini çekebilecek umut verici metrikleri açıkladı. InvestingPro verilerine göre BBWI’nin piyasa değeri 6,84 milyar dolar ve F/K oranı 10,23 olup bu rakamın 2024 yılının 2. çeyreğinde hafif bir düşüşle 9,96’ya düşmesi bekleniyor. Şirket ayrıca %42,23’lük sağlıklı bir brüt kar marjını korumayı başardı. 2024’ün 2. çeyreği itibarıyla son on iki ayda.

InvestingPro Tips aynı zamanda şirketin istikrarına ve büyüme potansiyeline de ışık tutuyor. BBWI yüksek varlık getirisi ile çalışmaktadır ve hisse senedi fiyat hareketlerinin oldukça değişken olduğu bilinmektedir. Ancak şirketin 51 yıl üst üste temettü ödemesine devam etmesi, dengeli performansının ve hissedarlarına olan bağlılığının göstergesidir. Ayrıca likit varlıkları kısa vadeli yükümlülüklerini aşıyor ve bu da ona güçlü bir mali temel sağlıyor.

InvestingPro, Bath & Body Works gibi şirketleri daha iyi anlamak isteyen yatırımcılara faydalı olacak bir dizi ek ipucu ve gerçek zamanlı ölçüm sunuyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu