Sağlık

Birinci sınıftaki bir çocuğa nasıl öğretilir? Okula yeni başlayan çocuklara ders çalışma alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Birinci sınıfa başlayan bir çocuk yeni bir hayata atılır. Bu dönemde sosyal çevresi ve alışkanlıkları değişen çocuklar, eğitim hayatlarıyla da mücadele etmek zorunda kalıyor. Akademisyenler doğru yöntemi uygulayarak eğlenceli hale gelirken, çocuk hem okula hem de sosyal hayata artan başarı ile kolayca uyum sağlar.

BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇALIŞMA İPUÇLARI

Çocuğunuz için küçük hedefler belirleyin. Seçtiğiniz hedeflerin onun başarabileceği hedefler olduğundan emin olun. Bu 10 dakikalık görevlerle çocuğunuzu görevleri tamamlamaya motive edebilirsiniz.

Çocuğunuz birinci sınıfa başladıysa tatil planlarınızı erteleyin ve çocuğunuza odaklanın. Çocuğunuzu okumayı öğrenme süreci boyunca takip edin ve sürecin doğru ilerlediğinden emin olun. Tatil planlamak bu süreci sekteye uğratacaktır.

Çocuğunuza ödevlerinde yardımcı olurken öğretmeninin ödev verme sırasına dikkat etmeli ve çocuğunuza uygun şekilde yardımcı olmalısınız.

Okulda verilen eğitim hakkında bilgi sahibi olun. Çocuklar harfleri hece olarak değil hece olarak öğrenirler. Mesela “ze” diye öğrettiğiniz harf okulda “zzzz” olarak öğretiliyor.

Çocuğunuzu ders çalışmaya motive etmelisiniz. Bunu yaparken çocuğu hırslı değil kararlı olmaya itin. Çocuğunuzu yanlış motive ederek hırslı hale getirirseniz, onu rekabetçi bir insana dönüştürür ve kendisini yakın çevresiyle karşılaştırmasına neden olursunuz. Unutmayın, onun başarısı başkalarının seviyesine göre değil, kendi seviyesine göre belirlenecektir.

Çocuğunuz birinci sınıfa başladığında kavramları yavaş öğrendiğini düşünebilirsiniz. Ama sabırlı olun. Harfleri, harf takımlarını ve kelimeleri adım adım öğrenecek. Bazen okumaya direnebilirler. Bunun nedeni isteksiz olmalarından değil, okuyamamalarından olabilir. Bu nedenle her adımda sabırlı olun ve kavramları öğrenerek ilerlemenizi sağlayın.

Televizyon ve ders sunumunu aynı anda yapmayın. Çocuğunuz yeni bilgiler öğrenirken odaklanmalı ve dikkatini başka şeylere vermemelidir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

ezineajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu