Yaşam

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın doğum gününe özel stant

İlk olarak Esenler’de, şimdi ise Gülhane Parkı’ndaki Alay Köşkü’nde kapılarını açan stantta, Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü romanındaki karakterler için yapay zeka yardımıyla tasarlanan eserler yer alıyor.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Esenler Belediyesi, usta yazar Ahmet Hamdi Tanpınar’ın doğumunun 122. yıl dönümünde “Bir Rüya Kurgusu” başlıklı Yapay Zeka Fotoğraf Sergisi’ni sanatseverlerin ilgisine sundu. Geçen Ocak ayında ilk kez Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde meraklılarıyla buluşan Dr. Stand, Tanpınar’ın doğumunun yıl dönümünde bu kez Gülhane Parkı’ndaki Alay Köşkü’ndeki Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat ve Müze Kütüphanesi’nde kapılarını açtı. doğum. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ve Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu’nun yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı romanındaki karakterler için görsel sanatçı Gökhan Genç’in yapay zekadan yararlanarak tasarladığı stant, 8 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

SANATTA BİR İLK

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, “Marikalık iltifata tabidir. Müşteriler olmadan meta israftır. Gökhan Bey kardeşimiz, bu genç arkadaşımız böyle bir şeye niyetlenmiş, fikrini ortaya koymuş, Esenler Belediyesi de imkanlarını ortaya koymuş. Sanat alanında bir ilke imza attılar” dedi.

40’A YAKIN KARAKTER TASARLADIK

Görsel sanatçı Gökhan Genç, “Sergi, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü kitabıyla başlayan bir stant. Bu bir fotoğraf projesiydi, sonra karakterleri tanımlamak ve tarif etmek için yapay zeka uygulamasıyla kapladık. Türkiye’de ilk kez yapay zeka standı yapıldı. 40’a yakın karakter tasarladık. Esenler Belediyesi’nde stant açıldı. Şimdi ise Ahmet Hamdi Tanpınar’ın doğum yıl dönümünde Gülhane’deki kütüphanesinde açıldı ve 8 Temmuz’a kadar açık kalacak. İl Kültür ve Turizm Müdürümüze ve Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürümüze nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu