Haber

Noel fırsatını değerlendirdiler ve korkunç planı uygulamaya koydular! Suudi Arabistan 90 kişiyi idam etmeye hazırlanıyor

İngiliz basınına göre idam cezalarını infaz edenler genellikle Noel ve diğer kutlamalarda Suudi Arabistan , birçok ülkede Noel tatilinin kutlandığı bu dönemde de aynısını yapacak. habere göre Suudi ArabistanYılbaşına kadar 90 kişinin asılarak veya kurşuna dizilerek infaz edilmesi planlanıyor.

“KABUL EDİLEMEYEN MESAJ GÖNDERİN”

Konu İngiliz siyasetinde de gündemdeydi. Birkaç İngiliz milletvekili konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı James Cleverly’ye bir mektup gönderdi. Milletvekilleri, Riyad’ın özellikle diplomatik baskılardan kaçmak için bu dönemi seçtiğini ve çok endişeli olduklarını vurguladılar. Mektupta, “Çok geç olmadan bunun kabul edilemez olduğu mesajını istiyoruz” denildi.

DÜNYA KUPASI’NDA 12 KİŞİ KAFASINI KILIÇ İLE İNSAF ETTİ

Suudi Arabistan Türkiye’deki toplu infazlar genellikle uluslararası kamuoyunun tepkisini çekiyor. Şeriatla yönetilen ülke, 2016’da Noel zamanı civarında yine çocuklar da dahil olmak üzere yaklaşık 50 kişiyi idam etti. Suudi ArabistanSon olarak dünyanın gözü Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’na çevrilirken, 12 kişiyi kılıçla başlarını keserek infaz ettiği ortaya çıktı.

81 KİŞİNİN İNFAZ EDİLMESİ BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

Riyad geçen yıl ölüm cezasının şiddet içermeyen suçlara uygulanmayacağını söylemişti. Buna rağmen bu yıl ülkede gizlice idam edilenlerin sayısının önceki yıllara göre çok daha fazla olduğu belirtiliyor. Suudi Arabistan Mart ayında 81 kişiyi bir günde infaz ederek büyük tepki çekmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu