Haber

Tek Hücrede Kalma Gururunu Alamayan ‘Omurgasız’ Robot, Parmaklıkların Arasından Akarak Kurtuldu

Bilim adamları tarafından üretilen ve sıvı hal alabilen robot, hapishaneden kaçmayı başardı.

Araştırmacılar geliştirdikleri robotu minyatür bir hapishaneye yerleştirdiler.

Independent Türkçe’den Sevgi Aydoğan’ın derlediği habere göre Robot, şekil değiştirerek minyatür hapishaneden kaçmayı başardı. Katı ve sıvı haller arasında geçiş yapma yeteneğine sahip olan robotların ilk etapta tıbbi amaçlarla kullanılması planlanıyor.

Bilim insanları robotun kaçış anını kaydetti ?

Hong Kong Çin Üniversitesi’nden bir mühendis olan çalışmanın baş araştırmacısı Chengfeng Pan, “Şu anda bazı çok özel tıbbi ve teknik sorunları çözmek için bu malzeme sistemini daha pratik bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz” diyor.

Örneğin, araştırmacılar yapay bir mideden yabancı bir cismi çıkarmak için robotlar kullanarak test yaptılar ve ardından mideye ilaç koydular. Araştırmacılar, robotların devrelere sızmak, bunları birleştirmek ve onarmak için kullanılabileceğini ve aynısını ulaşılması zor vidalar için de yapabileceğini gösterdi.

Araştırmaya katkıda bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi’nden Carmel Majidi, “Gelecekteki çalışmalar, bu robotların biyomedikal bağlamda nasıl kullanılabileceğine daha fazla ışık tutmalıdır” diyor.

“Gösterdiğimiz şey, konsepti kanıtlamak için tek seferlik bir gösteriydi, ancak bunun ilaç takviyesi veya yabancı cisim çıkarma için gerçekte nasıl kullanılabileceğini keşfetmek için çok daha fazla çalışma gerekiyor.”

dortdivan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu