Haber

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 3 kilise hasar gördü

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediği baskınlarda üç kilisenin “ciddi” hasar gördüğü belirtildi.

Hükümetin Gazze medya bürosundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 31 caminin tamamen yıkıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, söz konusu saldırılarda 3 kilisenin “ciddi” hasar gördüğü, iki haftadır devam eden İsrail bombardımanı nedeniyle Gazze Şeridi’ndeki konutların yüzde 50’sinin tamamen veya kısmen hasar gördüğü belirtildi.

-İsrail’in Cibaliya Mülteci Kampına saldırısında 11 kişi öldü

Filistin İçişleri Bakanlığı’ndan Gazze’de yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Cibaliye Mülteci Kampı’nda Ebu El Kumsan ailesinin evine düzenlediği saldırıda 11 Filistinlinin öldüğü, onlarcasının da yaralandığı belirtildi. Gazze Şeridi’nin kuzeyinde.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre baskın, hedeflenen bölgede büyük hasara yol açtı.

Gazze Vakıflar Bakanlığı da İsrail’in 5 camiyi daha tamamen yıktığını belirterek, 7 Ekim’den bu yana İsrail tarafından tamamen yıkılan cami sayısının 31’e çıktığını duyurdu.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir saldırı başlattı.

Gazze’den İsrail’e binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar da Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek ele geçirdi.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi ve İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattı.

Gazze’den yapılan baskınlarda 306’sı asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 1873’ü çocuk, 1023’ü kadın olmak üzere 4 bin 651 kişinin öldüğünü, 14 bin 245 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 18 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 21 Hizbullah üyesi ve aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 3 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu