Haber

İsrail Parlamentosu’ndan “İsraillileri öldürmekle suçlanan Filistinlilerin infazı önerisine” ilk onay

İsrail Meclisi, İsraillileri öldürmekle suçlanan Filistinli mahkumlara ölüm cezası uygulayan bir yasa tasarısını ilk kez hazırlık oturumunda onayladı.

Meclis’ten yapılan yazılı açıklamada, 55 milletvekili hazırlık dönemi lehinde, 9 milletvekili aleyhte oy kullandı.

Hazırlık oturumunda onaylandıktan sonra, yasayı hangi komitenin hazırlayacağını belirlemek için Meclis Komitesine danışılacaktır.

İsrail’de terör suçluları için ölüm cezasını getiren yasa tasarısı 26 Şubat’ta Parlamento Komisyonu tarafından kabul edildi.

Başbakan Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından teklifin Meclis Yasama İşleri Komisyonu tarafından kabul edildiğini duyurdu.

Yasa tasarısını Meclis’e sunan aşırı sağcı Yahudi İktidar Partisi’nin lideri ve Milli Güvenlik Bakanı Ben-Gvir de sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“Yahudi Gücü’nün teröristlere idam cezası önerisi Meclis Komisyonu tarafından kabul edildi. Terör saldırısında 2 Yahudi’nin öldürüldüğü bir günde hiçbir şey bundan daha anlamlı olamazdı.”

Teklif hükümet tarafından kabul edildikten sonra Meclis’te yapılacak üç oylamada onaylanıp yasalaşırsa, “İsrail vatandaşlarına karşı” terör suçu işleyenlere idam cezası verilecek.

Yahudi Güç Partisi’nin lideri Ben-Gvir, fanatik Yahudi yerleşimcilerle Mescid-i Aksa’yı basmak, Filistinlilere karşı silah çekmek, Filistinlilerin evlerinin önüne çadırlar kurmak gibi birçok tartışmalı eylemi gerçekleştirmişti. evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Netanyahu’nun Itamar Ben-Gvir’in partisi Yahudi Gücü ile yaptığı koalisyon anlaşmaları, terör suçları için ölüm cezası konusunu da içeriyordu.

menemen-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu