Haber

3 Suriyeli işçinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili tutuklu zanlıdan ‘komplo’ iddiası

İZMİR’de Suriye uyruklu Ahmed El Ali (21), Memun En Nebhan (23) ve Muhammed El Hussein El Abdo El Biş’in (17) kaldıkları şantiyede ateş açarak öldürülmesinden yargılanan Kemal Korukmaz , suçlamaları reddederek kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti.

16 Kasım 2021 gecesi Güzelbahçe semtindeki beton şirketinde çalışan Suriye asıllı Ahmed El Ali, Memun En Nebhan ve Muhammed El Hüseyin El Abdo El Biş’in kaldığı odada yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, 3 işçiyi yaralayarak yangını söndürdü. İzmir’de hastanelere kaldırılan Ahmed El Ali ve Muhammed El Hüseyin El Abdo 2 gün sonra, Memun En Nebhan 1 hafta sonra hayatını kaybetti. Cenazeler, otopsinin ardından toprağa verildi. Soruşturma kapsamında Seferihisar ilçesinde çıkan yangından 14 gün sonra operatör çiftin para ve değerli eşyalarını çalıp bıçakla yaralayarak kaçan Kemal Korukmaz, polisteki ifadesinde yangını kendisinin çıkardığını söyledi. 3 kişinin hayatını kaybettiği 5 litrelik bidonu alarak odayı ateşe verdi. Korukmaz, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede hem yakma hem de gasp suçlarından tutuklandı.

TALEP KABUL EDİLMİŞTİR. 3 Suriyeli çalışanın yaşamını yitirdiği olayda savcılık soruşturmasını tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede Kemal Korukmaz, olay tarihinde 1 yıllık plan kapsamında 3 kişinin kaldığı şantiyedeki binayı uyku halindeyken ateşe verdiğini, öldürmek niyetiyle. Savcı ayrıca Korukmaz’ın canavarca bir hisle 3 kişiyi öldürdüğü sonucuna vardı. Öte yandan Korukmaz’ın ceza ehliyetinin dolu olduğu da belirtildi. İddianamede Kemal Korukmaz hakkında “canavarca hislerle ateşe vererek öldürmek” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Korukmaz’ın ‘taksirle mala zarar verme’ suçundan da 6 yıla kadar hapsi istendi. İddianame, İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. ‘KONUŞURSAM AİLE BAŞARISIZLIĞI OLUR’ Sanıkların yargılanmasına bugün İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya sanık Kemal Korukmaz’ın yanı sıra tarafların avukatları, mülteci dernekleri ve bir Uluslararası Af Örgütü gözlemcisi katıldı. Savunması için söz verilen sanık, ifadesini yazılı olarak vermek istediğini, sözlü savunma yapmak istemediğini söyledi. Mahkeme başkanı iddianamedeki bazı ifadeleri sanıklara yöneltti. Mahkeme başkanı, iddianamede sigara kutusuna bırakıldığı belirtilen notların “Vatan için ne yapsın borcun bitmedi”, “Görevine devam et” notlarının sanıklara nerede olduğunu sordu. ve son olarak “Görevine başla, temizle”. Korukmaz, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Bana gönderilen notların hepsi evde. Bana kumpas kuruldu. Merhumu tanımıyorum. Şimdi konuşursam aile felaketi olur. Konuşurum.” bu detayları anlatmak istemiyorum 16-17 aydır cezaevindeyim olayın benimle alakası olmadığı ortaya çıkar işverenler 1997 den beri sigortam ödenmediği için dava açacağımı biliyorlardı .Bu kumpas kurdular maktülü tanımıyorum.Geldiğimizde hızlıca şantiyeye gittik.Polis ekipleri geldi.Yanan çocukları oğlumla birlikte ambulanslara bindirdik.Gönderildikleri hastanelere gittik. Yangın sonrası tutanak tutuldu.Ardından Ramazan çalışanımız beni aradı ve bir gece Kemal’in yanına gelip ‘Güzelbahçe’deki iş yeri yanacak ve oradaki işçiler ölecek’ dedi. Konuşmak için Ramazan’a gittim, o da olay gecesi yanıma geldiğini ve “T Operasyon tamamlandı, süreç tamamlandı” diyerek Ramazan’ı karakola götürdüm. Yangının sobadan çıktığını düşünmüyorum’ dedi. Mahkemede tanık olarak dinlenen Suat M.’nin oğlu Malik M., ‘Korukmaz ile birlikte yangın sonrası yaralanan Suriyelileri ziyaret ettik. hastane. Hatta birinin fotoğrafını çekmeye çalıştı. Sonra şantiyeye geri döndüm ve onu görmedim. Öğlen karakolda söz verirken Ramazan beni aradı. Ona gerçekleri söylediğimde babamla temasa geçti. O da ona olanları anlattı. Şüphelerimiz ortaya çıktı ve onları sözlerimizle ifade ettik.’ Daha önce Manisa’da müşahede altında bulundum, bir sıkıntım yok. Savunmamı size yazılı olarak yapacağım. Haklı olduğumu göreceksin. Zihinsel olarak stabilim. Hastaneye gitmek istemiyorum.”

haber-kiziloren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu