Haber

Cilo buzullarında zorlu kurtarma çalışmaları

Cilo buzullarında ağır kurtarma çalışması… Çukura düşerek hayatını kaybeden vatandaşlar bu şekilde çıkarıldı.

Hakime Koç ve Mehmet Aydın’ın cenazelerini kaldırmak için verilen zorlu mücadelenin görüntüleri paylaşıldı

VAN Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Cilo Buzulları’nda buzulların kırılması sonucu 3 gün önce düştükleri çukurda hayatını kaybeden Hakime Koç ve Mehmet Aydın’ın cesetlerini çıkarmak için verdikleri zorlu mücadelenin görüntülerini paylaştı. Hakkari’de bölge.

Cilo Buzulları bölgesinde kırılan buzulların oluşturduğu çukura düşen 4 kişiden ikisi ilk gün sağ olarak kurtarılırken, kayıp Hakime Koç (İstanbul) ve Mehmet Aydın’ın (Şırnak) bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam etti. Şırnaklı coğrafya öğretmeni Mehmet Aydın ile Adalet Bakanlığında memur olarak görev yapan Hakime Koç için dün sabah erken saatlerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı ve İstanbul, Sakarya ve Bursa’dan mağara, dağcı ve buzul dağcı ekiplerinin katıldığı çalışma sonucunda cansız bedenlerine ulaşıldı.

Bölgede ilk günden itibaren çalışmalara katılan Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, şiddetli kurtarma çalışmalarına ait görüntüleri de paylaştı. Bir tarafında metrelerce yükseklikten akan şelale, diğer tarafında dev buzulların olduğu bir noktada ekipler, cesetleri halat yardımıyla kurtararak güçlü bir görevi daha tamamlayarak şehre geri döndü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu