Haber

CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan Zamlara Karşı Toplantı… Başkan Aslanoğlu: “Halkımız Bu Zulme Karşı Asla Yalnız Yürümeyecek”

KERİM UĞUR

CHP İzmir İl Başkanlığı, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ‘geçim pahalılığı ve emeklilere yapılan düşük zamları’ protesto etti. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “CHP, AKP iktidarına karşı meydanları terk etmeyecek, bugün olduğu gibi bu büyük mücadelede de her zaman yanınızda olacaktır. Emekliye kadar emekçi, genç, kadın, hakkı yenen herkes hakkını alana kadar eylemlerimiz artarak devam edecek” dedi.

Mitingin açılış konuşmasını CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yaptı.

Aslanoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bir haklı çabada daha sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Oy Bitene kadar emekli ve taban ücretin kapısında yatan, vaatlerle, saçmalıklarla oy almaya çalışan AKP, seçim bitince hızla emeklinin sırtına bastı, cebindeki üç kuruşları aldı ve emekliyi vergiler ve hayat pahalılığı ile sefalete terk etmekten çekinmedi. Aslında AKP’nin ve Saray’ın gerçek yüzü budur. Darda olandan, darda olandan, fakirlikten, geçim sıkıntısı çeken milyonlardan bir kuruş almak. Aldıklarını destekçilerine dağıtıyorlar. Hayran olunan insanlar artık beş kuruş almıyor, milletin cebinden alıyor. Yediler, yediler, yediler. Vurup dövdüler. Hüküm sürüyorlar. Sonra para gitti, eller ceplerde. Sattılar, sattılar, yediler. Hiçbir şey bırakmadılar. Son kez veresiye yemek yediklerini gördük. Borçlarını ödeyemiyorlar. Bu hükümet kredi defterlerini kapatmıyor. Borçlara karşılık İzmir limanını verecekler gibi görünüyor. Elbette onu bile verdiler. Talihsiz oğul, babasından aklına ne gelirse satar ve yerdi. Ailesinin haberi olmadan onu satar ve yerdi. Bu onların hesabı.

“Ustaları yiyin”

Kendilerine 1000 odalı bir saray inşa ettiler. Yediler mi, hayır. Bunlar doyumsuz. Daha sonra Okluk koyundaki ağaçları kesip onlar için bir yazlık saray yaptırmışlar. Utanmadan senin için yaptıklarını söylediler. Okluk Koyu’nda yüzmemize izin vermiyorlar. Allah’ın denizine girmemize izin vermiyorlar. Yediler mi, hayır. Bunlar doyumsuz. Gidip Ahlat’ta bir kışlık saray yaptırmışlar. Saraydan sonra saray yapanlar motorlu taşıtlar vergisini iki kere ödeyeceğinizi söylüyorlar. Vatandaşın uzun zaman önce zorla aldığı arabayı satmasını istiyorlar. Nasıl olsa şimdi asla alamayacak. 1 milyon araba oldu, nereden alınıyor? Motorin benzin 30 TL’yi geçti. Bir günde %20 arttı. Daha önce aldıkları emektar arabalardan emekli memurun inmesini istiyorlar. Arabalarınızdan iniyorsunuz. Vergilerimizle araçlarınızdan inin. Çabuk aşağı in. Eğer tasarruf buysa, sen yaparsın. Türkiye’de 115 bin toplu taşıma aracı bulunurken bu rakam Fransa’da 65 bin, İtalya’da 29 bin. Tarifi acı, azınlığın hem döviz hem de faiz kazanması için kurulan Döviz Korumalı Mevduat hesaplarından neden para içip para kazanmıyorsunuz? Yiyin efendiler. Günlük 15 milyon lirayı aşan bir saray masrafı olduğunu söylüyorlar. Bu hanı yağmalamak için senindir”

“SES VERMEYE VE EYLEMLERİMİZİ ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu haksızlığı yenmenin ve hakkımızı almanın tek yolu var. Bu yol birlikte çalışmaktır. Birlikte yürümek, birlikte isyan etmek ve tek yürek olmak. Halkımız bu zulme karşı asla yalnız yürümeyecektir. CHP, seçimden sonra sırtını dönen AKP iktidarına karşı meydanı terk etmeyecek, bugün olduğu gibi bu büyük çalkantıda da her zaman yanınızda olacaktır. Bugün bir başlangıçtı ve emekli, personel, genç, kadın, hakkı yenen herkes hakkını alana kadar sesimizi yükseltmeye, eylemlerimizi artırmaya devam edeceğiz. Size söylüyorum, hakkınızı alacağız. Sizin İçin Söz Emeklerinden Vazgeçmeyeceğiz”

“BU AÇLIĞI KABUL ETMİYORUZ. MUTFAĞIMIZDA DEMİRCİ KAYNATAMIYORUZ”

Başkan Aslanoğlu’nun ardından emekli vatandaş Vecihe Biçer de açlığa mahkûm edilmelerine tepki göstererek, “Biz bu açlığı kabul etmiyoruz. Biz mutfağımızda tencere kaynatamayız. Avrupa’daki akranlarımız tatilden kaçarken. tatile… Ülkemizin bereketli topraklarında soğana patatese hasret kaldık.Açlık ve yoksulluk rakamları.Ortada. Konut kiraları artıyor. Maaş artışları daha cebimize girmeden temel gıda fiyatları kat kat artıyor. Krizin sorumlusu biz değiliz, faturasını da ödemeyeceğiz” dedi.

“EMEKLİLER HER GÜN AÇIYOR. HANGİ GÜN DOYDULAR!”

Bir diğer emekli vatandaş Tamer Turan ise emeklilerin yaşadığı sıkıntıları anlatarak, “Emekliler her gün aç. Ne gün dolsun! Biz bugün sadece Karadeniz’de gaz bulduk. Gabar’da petrol bulduk. Seçimden sonra” dedi. , hepsi solup gidiyor. Tıpkı emekliler gibi.”

“REFERANSLARIN TABAN FİYATIN ALTINDAKİ FİYATA BAŞARILI OLMASI KABUL EDİLEMEZ”

Tüm Emekli-Sen Narlıdere İlçe Başkanı Veli Karabulut, “Ülkeyi toplumsal ve siyasi krize sokanların bu krizin bedelini hem emeklilere hem de yoksullara ödetmek istediklerini hepimiz biliyoruz. Her şeyin yolunda gittiği bir süreçte” dedi. Başta temel gıda konuları olmak üzere birçok alanda emeklilere taban fiyatın altında fiyat veriliyor. Bu fiyata boyun eğdirilmek istenmesi kabul edilemez” dedi.

ÇINAR: ZAFER MEYDANDA KAZANMAKTIR

Eylemin son sözcüsü olan DİSK Emekli-Sen MYK Üyesi Ercan Çınar, birlikte mücadele çağrısında bulunarak şunları söyledi:

“Ülkedeki emperyal güçler ve işbirlikçileri, uzun yıllardır içinde bulundukları ekonomik ve siyasi buhranın yükünü işçi sınıfı ve emeklilerin sırtına yüklediler. Ülkeyi talan edenler, işçi ve emeklileri mağdur bıraktı. Bütün haksızlıklara karşı direndiler. Bunu çok iyi biliyoruz. Zafer sokaklarda, meydanlarda kitle güçleriyle birlikte kazanılır. Armutun sapı üzümün çöpü de olsa tüm siyasi partiler, sendikalar, STK’lar bir araya gelmek zorundadır.”

“HALKIMIZLA SOKAKLARDA VE MEYDANLARDA BİRLİKTE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Miting sonunda yapılan zamları gazetecilere değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, “Türkiye seçimlerden sonra farklı bir döneme girdi. İktidar seçime girerken bazı sözler verdi ama bu sözleri tutmak yerine şunu gösterdi: vergi artışlarıyla vatandaşın daha da ezildiği bir döneme girdik.Biz CHP’li milletvekilleri olarak sadece mecliste değil, gösterdiğimiz direnişte de halkımızla birlikte sokaklarda, meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Getirdikleri ek bütçeye karşı gece yarısına kadar orada gösterildi.Bu nedenle bugün İzmir’de sadece emekliler değil, çalışanlar, gençler, kadınlarla birlikte işçiler, gençler, kadınlar hükümete karşı protesto gösterileri yapınca bolluk gösteriyor. 5 kişilik çeteye geliyor ama halka her gelişinde yeni bir artış gösteren emekler söz konusu olunca kendi verdiği sözlerden vazgeçiyor.”Haklarımızı kullanmaya geldik” dedi.

Kaynak: ANKA / Günümüz

ermenekajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu