Haber

Milli Antrenör Amcasının Israrıyla Muay Thai Yapan Genç Kız Dünya Şampiyonu Oldu

Milli antrenör amcasının ısrarıyla Muay Thai yapmaya başlayan Fatma Çeken, 16 yaşında dünya şampiyonluğunu kazandı. Çeken, “Amcam sayesinde spora başladım, 48 kiloda şampiyon oldum. Çok zorlu yollardan geçtik, gece gündüz antrenman yaptık, İstiklal Marşımızı okuttum, çok gurur verici bir şeydi, hedefim olimpiyatlara katılmak.”

Gaziosmanpaşa’da yaşayan lise son sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Fatma Çeken, Muay Thai Milli Takım Antrenörü amcası Yılmaz Çeken’in ısrarlarıyla 13 yaşında spora başladı. Yıllar geçtikçe kararlılıkla kendini geliştiren Çeken’in başarıları ardı ardına geldi. Genç sporcu Türkiye’de ve dünyada düzenlenen yarışmalarda başarılar elde etti. Bu yıl Antalya’da düzenlenen ve 70’den fazla ülkeden binin üzerinde sporcunun katıldığı IFMA Dünya Şampiyonası’nda 48 kilo kategorisinde şampiyon olmayı başardı. Ezeli rakiplerine karşı gece gündüz antrenman yaptığını anlatan başörtülü sporcu, hedefinin olimpiyat olduğunu ve spor yapmayı çok sevdiğini söyledi. Antrenör Yılmaz Çeken, hem öğrencisi hem de yeğeni olan sporcudan bahsetti.

Fatma Çeken: “Gurur duyuyorum, gece gündüz antrenman yaptık”

Hedefinin her zaman daha ileri olduğunu söyleyen 16 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Fatma Çeken, “Hedeflerim kendi kilomla olimpiyatlara katılmak. 13 yaşımda arkadaşımla başladım. alıştım. Maçlarda oynamaya başladıktan sonra bu benim için artı oldu, bu yüzden endişelerimden vazgeçtim. Bu spora daha çok başladım.” Çok odaklandım, daha çok sevmeye başladım. 2022 yılında Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na katıldım, birinci oldum, burası birinciliğim oldu. Bu sene 2023 Muat Thai Dünya Şampiyonasına gittim. Ondan önce milli takım seçiminde birinci oldum. Bu yıl Antalya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’na katıldım. Üst gençler 48 kiloda şampiyon oldum, çok gururluyum. Çok güçlü yollardan geçtik, gece gündüz antrenman yaptık, güçlü rakiplerim vardı. Tayland bu sporun başkenti, oradaki sporcu 48 kilodaydı, onu yendim ve şampiyon oldum. “İstiklal Marşımızı okuttum, benim için çok gurur verici bir şeydi” dedi.

Yılmaz Çeken: “Başarılarının katlanarak artacağına inanıyorum”

Yeğeninin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Antrenör Yılmaz Çeken, “İki oğlum milli sporcu ve dünya sıralamalarına ulaştı. Yeğenim Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Bir gün en yakın arkadaşını spora başlattım, dedim. bedava ders vereceğim kıza elbisesini ve eldivenlerini verdim, Fatma’ya verdim. Belgeyi aldı ve geldi. Babası ve ben ikna edemedik, arkadaşı ikna etti ve spora başladı. 1,5 yıl sporcuyum, onu Türkiye şampiyonluğuna götürdüm, o üçüncü oldu. Sonra Avrupa şampiyonluğuna gittik, o şampiyon oldu. Fatma bana şöyle bir mesaj verdi: ‘Hocam amcam ‘Ben bu işi çok iyi yaparım’ İnanın bana” dedi. Sonra milli takıma katıldı, büyük bir şans, ülkemizde bir dünya şampiyonası düzenlendi. 74 ülke katıldı, bunların arasında 48 kilonun üzerindeki genç kadınların olduğu o kadar çok ülke var ki. , oturarak, ayakta, “Başarısıyla, tekniğiyle, taktiğiyle tam bir rol model olabilecek bir kızız. Umarım bu şekilde devam eder, başarısının katlanarak artacağına inanıyorum. Keyifli anlar yaşayın, dünya şampiyonluğunu ülkemizde kazanmak bize gurur veriyor.” 1.350 sporcunun katılımı ne anlama geliyor? 74 ülkeden sporcunun katıldığı bir organizasyon, çok önemli bir organizasyon. ülkemde yapılıyor, ülkemin şampiyon olması ve birinci gelmesi beni çok mutlu ediyor. ABD, Belarus, Tayland, Rusya gibi tüm ülkeleri geride bırakmanın gururunu yaşıyorum. “Türk gençliği gümbür gümbür geliyor, dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu