Haber

Meke Gölü’ne 2,5 milyon metreküp su aktarılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin Karapınar ilçesinde 2021 yılında inşa ettiği ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ile entegre olacak su taşıma geri dönüşüm tesisinin Meke Krater Gölü’nü kurtaracağı belirtildi.

“Tesis, Karapınar Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre olarak inşa ediliyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şunları söyledi:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın desteğiyle Meke Gölü’ne su taşıyacak olan geri dönüşüm tesisimiz Karapınar Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre ediliyor. Boru hattını çekerek yaklaşık Günde 7 bin metreküp su desteği Meke Gölü’ne bir yılda 2 milyon 532 bin metreküp suyun maksimum kapasite ile taşınması sonucunda Meke Gölü’nün en kısa zamanda eski muhteşem görüntüsüne kavuşmasını temenni ediyorum.”

Altyapı inşaat çalışmaları başladı

Adını çevresinde yaşayan meke kuşlarından alan krater gölüne suyun ulaştırılması için altyapı inşaat çalışmalarının başladığını belirten Altay, “Karapınar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimiz 2033 nüfuslu olarak planlandı ve Karapınar Atıksu Arıtma Tesisi’nde arıtılan suyun, besleme amaçlı kullanılmasını hedefliyoruz.Bu tesiste arıtılan atıksuların geri kazanımı için gerekli geri dönüşüm tesisi yapım işine başladık. -süzüldü ve Meke Gölü’ne beslendi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu