Haber

Mehmet Emin Ekmen açıkladı! DEVA Partisi İstanbul ve Ankara’dan aday çıkaracak mı?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen Haberler.com YouTube kanalında Haberler Menajeri Olgun Kızıltepe ve Melis Yaşar’ın konuğu oldu. Ekmen, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin büyükşehirlerde CHP’nin desteklenmesine ilişkin uzlaşma önerisi doğrultusunda hareket edeceklerini belirterek; Ancak genel tavrının 81 ilde aday göstermek olduğunu belirtti. Ekmen, İstanbul ve Ankara’da aday gösterip göstermeme konusunda tüm il ve ilçelerden aday gösterme kararı aldıklarını, ancak uzlaşma zemini olması durumunda büyükşehirlerde aday göstermeyeceklerini belirtti.

“Adaylarda 3 kriter ARIYORUZ”

İstanbul ve Ankara özelinde nasıl bir aday profili tercih edilir sorusunu yanıtlayan Ekmen, siyasette birkaç temel kriterlerinin olduğunu ifade etti. Bu kriterler; Bunları, düzgün insan olmak, hangi işte yetkin olursa olsun, demokrat olmaya dikkat etmek olarak sıraladı. Kriterini “iyi, yetkin ve demokratik insan” olarak nitelendiren Ekmen, adayın belediyenin temel sorunları hakkında bilgi sahibi olmasının değerli olduğunu vurguladı.

“ETİK KURALLAR BEYANINI İMZALIYORUZ”

“ADAYLARIMIZ İSTANBUL VE ANKARA’DA DİKKAT ÇEKECEK”

Hem mevcut başkanların hem de AK Parti’nin adayları Murat Kurum ve Turgut Altınok gibi tanınmış adayların yanı sıra İstanbul ve Ankara’da aradığını bulamayan seçmenler arasında kendi adaylarının da dikkat çekeceğini vurgulayan Ekmen, “Siz de bunu yapıyor musunuz? İBB Başkanı İmamoğlu’nu başarılı buluyor musunuz?” Sorunun cevabını da kendisi verdi. İstanbulluların bu konuda bir hafızası olduğunu söyleyen Ekmen, İmamoğlu’nun gerçekleşmeyen bazı vaatlerinin olduğunu ancak bunda merkezi hükümetin ve belediye meclisinin etkili olduğunu hatırlattı. Öte yandan Ekmen, İmamoğlu’nun 2028 Cumhurbaşkanlığı Seçimini hedef alan yaklaşımı nedeniyle eleştirilere maruz kaldığını belirterek, ulaşım, altyapı ve depreme hazırlık konusunda en iyi değerlendirmeyi kentte yaşayanların yapacağını söyledi.

MURAT KURUM DOĞRU ADAY MI?

Ekmen, “Murat Kurum doğru aday mı?” Kurumun adaylığını doğru bulmadığını, hükümetin deprem üzerinden süreci ilerlettiğini söyledi; Ancak AK Parti’nin 1994’ten 2019’a kadar İstanbul’u, 2002’den bu yana da Türkiye’yi yönettiğini hatırlattı. Kentteki depremle ilgili 30 yılda yapılamayan şeyin 5 yılda nasıl yapılabileceğini soran Ekmen, Murat Kurum’a dikkat çekti: Emlak Konut Genel Müdürlüğü döneminde İstanbul’daki deprem toplanma alanlarının büyük bir kısmı inşaata açılarak milyon dolarlık konutlar, milyar dolarlık alışveriş merkezleri inşa edildi.

Kanal İstanbul’un, Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca İstanbul’a yönelik yapılan tüm deprem tahliye programlarını çöpe atan bir girişim olduğunu belirten Ekmen, AK Parti İBB Adayı Murat Kurum’un bu projeyi savunduğunu, Kahramanmaraş çevresinde 2017 yılı boyunca tatbikat yapılmasına rağmen herhangi bir önlem alınmadığını söyledi. Etraf Kentleşme dönemi. 6 Şubat depreminde kurtarma ekiplerinin gecikmesi gibi durumlar nedeniyle Kurumun doğru aday olmadığını savundu.

DEVA PARTİSİ İSTANBUL’DAN KAÇ OY ALACAK?

Yerel seçimlerde DEVA Partisi’nin İstanbul’da kaç oy alacağı sorusunu yanıtlayan Ekmen, bu konuda ellerinde bir veri bulunmadığını belirterek, AK Parti’ye oy veren birçok seçmenin AK Parti’ye yöneleceğine dair güçlü işaretler bulunduğunu söyledi. onların partisi. Şu anda 125 aday açıkladıklarını, hafta sonu 100 adayı daha açıklayacaklarını belirten Ekmen, 20 Şubat’a kadar neredeyse tamamının açıklanacağını bildirdi.

DEVA PARTİ AK PARTİ’Yİ DESTEKLEYECEK Mİ?

31 Mart döneminde DEVA Partisi’nin AK Parti’ye destek verme ihtimalinden bahseden Ekmen, taraflar arasında kurumsal bir iletişimin olmadığına dikkat çekerek desteğin zemininin oluşmadığını belirtti.

14 MAYIS SEÇİMLERİ NEDEN KAYBEDİLDİ?

Ekmen, son genel seçimlerin kaybedilmesinin, hükümetin devlet ve medya kaynaklarıyla yürüttüğü ‘hayatta kalma ve terör politikası’nın yanı sıra altılı masa süreci, aday seçim süreci ve çok milletvekilinden kaynaklandığını söyledi. Liderlik pozisyonları seçmenlerde bir inanç yaratmadı ve hükümet başarısız oldu. ekonomiders, oyStratejisiyle konuyu ikinci plana itmeyi başardığına dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

macka-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu