Haber

Lejyonella bakterisi nedeniyle İngiltere’de mülteci gemisi tahliye edildi

Ülke basınında yer alan habere göre, güneydeki Portland Limanı’na demirlenen sığınak gemideki sularda. lejyonellabakteri bulundu.

Gemiye yerleştirilecek 50 kişiden 39’unun getirildiği gemide düzensiz göçmenlerin başka noktalara nakledilmesi kararı alınırken, Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Robert Jenrick başkanlığındaki bir heyet görüşme kararı aldı. konuyla ilgili.

Henüz hiçbir göçmende semptom görülmediği belirtilirken, yapılacak diğer testlerin netleşmesi halinde göçmenler Bibby Stockholm’e taşınacak.

Grip benzeri semptomlarla başlayan ve daha sonra zatürreye ilerleyen lejyoner hastalığı, tedavi edilmediğinde solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği gibi hastalıklara yol açabiliyor.

Genel olarak insan yapımı su sistemlerinde bulunan Legionella bakterisi en çok verimliliği düşürmemek adına daha az dezenfeksiyon yapılan binalarda ve otel, yurt, hastane gibi çok sayıda kişinin kullandığı binalarda görülmektedir.

Gemide 500 göçmenin taşınması planlanıyor

Bibby Stockholm gemisi, İngiltere’nin otellerde tutulan yaklaşık 50.000 düzensiz göçmeni daha az maliyetli yerlere taşıma planının bir parçası olarak öne çıktı.

Temmuz ayında limana getirilen gemide 18-65 yaş arası 500 erkek göçmenin 18 ay içerisinde taşınması planlanıyor.

Geçen hafta ilk göçmenlerin yerleşmeye başladığı gemi, göçmenleri destekleyen insan hakları örgütleri ve sivil toplum kurallarına uymadığı ve “hapishane gemisi” olmakla eleştirildi.

Gemide çıkacak bir yangın ve acil durumun felakete yol açacağı da belirtilirken, İngiltere hükümeti daha fazla göçmeni daha fazla gemiye taşımayı planlıyor.

Hükümet, göçmenleri askeri tesislerde kullanılmayan binalarla kurulacak büyük çadırlara da taşımayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu