Ekonomi

GEN küresel oyuncu olma yolunda büyük adımlar atıyor: Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını kuracak

Türk ilaç sektörünün değerli varlıklarından biri olan GEN, küresel bir oyuncu olma yolunda büyük adımlar atmaktadır. GEN, hisseleri Azerbaycan Cumhuriyeti’ne ait olan Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) ve ilaç firması SIA Pharmaceutical LLC ile Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını kurmak üzere anlaşma imzaladı.

Kurulduğu günden bu yana karşılanmayan sağlık ihtiyaçlarına çözümler üreten GEN, yaptığı yatırımlar sayesinde yerli üretimin değerli bir parçası haline gelmiş ve küresel bir oyuncu olma yolunda stratejik başarılar elde etmiştir. Bugüne kadar Türkiye, Almanya, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Gürcistan’da faaliyet gösteren GEN, şube adına değerli bir anlaşmaya daha imza attı. GEN, uzun yıllardır faaliyet gösterdiği Azerbaycan’da güvenilirliğini kanıtlayarak Azerbaycan Devleti’ne ait Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) ile anlaşma imzaladı.

GEN AZERBAYCAN’IN İLK İLAÇ ÜRETİM TESİSİNİ KURACAK

GEN, AIC ve ilaç şirketi SIA Pharmaceutical LLC ile birlikte Azerbaycan’ın ilk ilaç üretim tesisinin kurulması için bir hissedarlık anlaşması imzaladı. Bakü’de imzalanan hissedarlık sözleşmesi uyarınca, GEN’in %66, AIC’nin %29 ve SIA Pharmaceutical LLC’nin %5 hisseye sahip olduğu Gen Pharma Caucaus Manufacturing Operations Ltd. Taraflar kuruluş konusunda anlaştılar. Bu kıymetli anlaşma ile Azerbaycan’ın tahsis ettiği Pirallahi Sanayi Bölgesi içerisinde 52.000 m²’lik alanda ilaç üretim tesisi kurulacak. Böylece bugüne kadar tamamı ithalata dayalı olan 900 milyon dolarlık Azerbaycan ilaç pazarındaki ilk yerli üretim tesisi hayata geçirilmiş olacak. Bu büyük ölçekli üretim tesisinin Azerbaycan’ın ilaç alanında teknolojik gelişimine katkı sağlaması ve ülke için değerli bir istihdam alanı oluşturması beklenirken, gelecekte komşu ülkelere de ilaç ihracatının sağlanması planlanıyor.

36 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan fabrikanın ilk etabının 14.000 m² kapalı alana sahip olması planlanıyor. Ayrıca 2026 yılında tam kapasite ile faaliyete geçmesi beklenen fabrikanın tablet, sinema tableti, sert jelatin kapsül, yumuşak jelatin kapsül, toz süspansiyon, poşet olmak üzere tek vardiyada 50 milyon kutu ilaç üretmesi bekleniyor. ve sıvı tipi.

GEN’İN YURT DIŞINDAKİ İLK ÜRETİM TESİSİ

Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nde 43.000 m²’lik üretim alanına sahip olan GEN, global ölçekte attığı bu dev adım sayesinde yurtdışındaki ikinci tesisini açacak. Yaptığı yatırımlar, teknolojik altyapısı ve deneyimli ekibi ile esnek ve yavaş adımlar atmaya devam eden şirket, yatırımlarını güçlendirme sözünü tutmaya devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habergursu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu