Haber

Fiorentina hangi ülkenin takımı? Fiorentina nerede, hangi ülkede bulunuyor? Fiorentina takımı hangi ligde, hangi sırada?

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Sivasspor’un rakibi Fiorentina oldu. Bundan sonra futbolseverler, Fiorentina hangi ülkenin takımı? Fiorentina nerede, hangi ülkede bulunuyor? Fiorentina takımı hangi ligde, hangi sırada? merak etti. Detaylar burada…

FIORENTINA HANGİ ÜLKE TAKIMI?

Associazione Calcio Firenze Fiorentina SpA veya kısaca ACF Fiorentina, İtalya’nın Toskana bölgesinin nadide şehirlerinden biri olan Floransa’da kurulmuş bir futbol kulübüdür.

İtalyan futbolunun en başarılı takımlarından biri olan Fiorentina, zaman zaman Avrupa kupalarında başarılar elde etmiştir. İlk kez 1960-61 sezonunda düzenlenen UEFA Kupa Galipleri Kupası’nı kazanan ilk grup oldular. 2 ayaklı finalde ise İskoçya’da Rangers FC’yi 2-0, İtalya’da 2-1’lik skorla toplamda 4-1’lik skorla mağlup ederek kupaya uzandı. Ertesi sezon yine kupa finalinde oynadı. Tek maç üzerinden oynanması planlanan kupa finalinde Atletico Madrid, İskoçya’nın Ibrox Stadı’nda 1-1 berabere kaldı. Bunun üzerine Almanya’nın Stuttgart kentindeki Neckarstadion stadında tekrar oynanan karşılaşma, rakibine 3-0 yenilerek kupayı kaybetti.

Muhammed Salah, Franck Ribéry, Gabriel Batistuta, Adrian Mutu ve Mario Gómez gibi yıldızlar bir dönem kulüpte forma giydi. Türk futbolunun yakından tanıdığı Felipe Melo, Lefter Küçükandonyadis, Haris Seferovic, Can Bartu, Tomáš Ujfaluši ve Raşid Gezzal bir dönem Fiorentina’da forma giydi.

FIORENTINA HANGİ LİGDE NEREDE?

Fiorentina, Serie A’da yer alan bir takım. Fiorentina şu anda ligde 25 puanla 14. sırada.

celtikci-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu