Dünya

Ege Üniversitesi dünyaca ünlü 9 kurum sıralamasında yer aldı

URAP, “206 Üniversitenin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu -2022” raporunu açıkladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsü bünyesindeki URAP Araştırma Laboratuvarı’nın “206 Üniversitenin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu -2022” raporu açıklandı. Üniversitelerin 11 kurum tarafından yapılan dünya sıralamalarının değerlendirildiği raporda, 9 kurum tarafından yapılan sıralamada Ege Üniversitesi yer aldı. Raporda ülkemizden tüm sıralamalarda 5 üniversite yer alırken, 10 sıralamada 3 üniversite, 9 sıralamada 5 üniversite, 8 sıralamada 7 üniversite ve 7 sıralamada 12 üniversite dünya üniversitelerinin ortasında yer alıyor. Ege Üniversitesi, devlet üniversiteleri ve araştırma üniversiteleri sıralamasında en fazla sıralamaya sahip kurum sayısı sıralamasında 8. sırada yer aldı.

Ege Üniversitesi’nin tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak dünya sıralamalarında değerli başarılara imza attığını ifade eden Rektör Prof. Ege Üniversitesi, bu sıralamaya giren kurumların yaptığı derecelendirmelerde başarı ivmesini artırmaya devam ediyor. URAP, WEBOMETRICS, ARWU, CWUR, LEIDEN, NTU, QS, RUR, SCI MAGO, THE ve US NEWS&WORLD REPORT tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda üniversitemiz bu kurumlar arasında 9.sıraya girmeyi başarmıştır. Ülkemizde sıralamada en fazla kuruma sahip 8. devlet üniversitesi olduk. Araştırma Üniversiteleri arasında yine 8. devlet üniversitesi olduk. Ege Üniversitesi ailesi olarak uluslararasılaşma hedefimiz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz uygulamaları sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Üniversitemizin dünden bugüne her alanda yeterli olması ve uluslararası arenada bilinirliğini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Elde ettiğimiz başarılar, Türk Yüzyılında hedeflediğimiz yolda bizim için bir motivasyon kaynağıdır. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.”

2022’de Ege Üniversitesi; URAP değerlendirmesinde 889, WEBOMETRICS değerlendirmesinde 1,66, ARWU değerlendirmesinde 950, CWUR değerlendirmesinde 892, LEIDEN değerlendirmesinde 610, RUR değerlendirmesinde 741, SCI MAGO değerlendirmesinde 639, THE değerlendirmesinde ve US NEWS&WORLD REPORT değerlendirmesinde 1.151.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu