Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan gündem olacak sözler: Çocuklar ve gençler, cuma namazı saatinde okuldaysa bu doğru değil

Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş, Ümraniye’de Hacı Reşit Kakı Camii’nin açılışına katılarak burada bir konuşma gerçekleştirdi. Erbaş, konuşmasında toplumsal medyada gündeme gelen kimi açıklamalarda da bulundu.

“CAMİSİ OLMAYAN MAHALLE KALMAMALI”

Caminin medeniyetimizin en kıymetli ögesi olduğunu lisana getiren Erbaş, “İslam kentlerinin uygar olmasının yolu mescitlerden geçiyor. Bir kentin aydınlanmış bir kent olabilmesi için orada cami olması lazım. İşte burada olduğu üzere Ümraniye Belediye Lideri İsmet Yıldırım ve hayır sahibini tebrik ediyorum. Rabbim hayrınızı kabul eylesin. Cenabı hak devamını nasip eylesin. Üç insanın amel defteri kapanmaz birisi cami, okul, kuran kursu yatıran, ikincisi güzel evlat yetiştiren anne, babalar üçüncüsü ise ilminden istifade edilen alimler. Kentlerimiz mescitlerle süslenmeli, mescidi olmayan mahalle kalmamalı. İstanbul’un süsü minareleri, kubbeleridir. Minareleri, kubbeleri görünmez hale getirin İstanbul’u atın bir kenara hiçbir şeye yaramaz. Minaresiz, camisiz kent ruhsuz bir kenttir. İstanbul’un üzerinden uçakla geçerken eğer cam kenarında oturuyorsak İstanbul’un ruhunu minareleri, kubbeleri görüyoruz. Cenabı hak bizi mescitlerden yoksun bırakmasın. Mescitlerin içini de inşa etmeyi nasip eylesin.” dedi.

“CUMA GÜNÜ NEREDELERSE GENÇLERİMİZİ MESCİDE GETİRMELİYİZ”

Sözlerini sürdüren Erbaş, “Mahallemizin gençleri çocukları burada olacaklar hocalarımız onları bekliyor. Mescitlerimizi gençlerimizle çocuklarımızla süslemeyiz. Ezan sesine kulak versinler. Ellerinden tutup onları mescide getirmeliyiz. Cuma günü nerdelerse gençlerimizi mescide getirmeliyiz. O saatte ders mi yapıyorlar, okuldalar mı? Şayet bu türlü ise, bu gerçek değil… Ezan okunduğu vakit çocuklarımız, gençlerimiz cuma günleri 2 saat kadar izinliler zannediyorum, onun için mescitlerimizde daha çok genç ve çocuk olsun. O yaşlarda alışsınlar. Mescitlerimiz dolsun taşsın. Verilen emekler boşa gitmesin” ifadelerini kullandı.

“CAMİLER, NAMAZ KILINDIKTAN SONRA KAPANAN YERLER OLMASIN”

Camilerin içinin okul hale getirilmesi gerektiğini belirten Erbaş, “Hocalarımız bütün mescitlerde namaz öncesi ve sonrası kuran, tefsir dersleri veriyor. Verilen emekler boşa gitmesin. Mescitlerimiz yalnızca ezan okunup namaz kılındıktan sonra kapısı kapanan yerler olmasın. İçini okul haline getirelim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, cumanız kabul olsun” dedi.

TEPKİ VEREN DE VAR, DESTEKLEYEN DE

Sosyal medyada gündem olan hususla ilgili çok sayıda yorum yapıldı. Birtakım kullanıcılar Erbaş’ın kelamlarını desteklerken kimi kullanıcılar ise reaksiyon gösterdi.

İşte toplumsal medyadan birtakım paylaşımlar;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu