Haber

Cumhurbaşkanı talimat verdi, Uşak Hayvan Barınağı yeni yüzüyle açıldı

Cumhurbaşkanı talimat verdi, Uşak Hayvan Barınağı yeni yüzüyle açıldı

UŞAK – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde hayvan barınaklarının yapılanması talimatıyla harekete geçen Uşak Belediyesi, Uşak Hayvan Barınağı’nın yeni yüzüyle açılımını gerçekleştirdi.

Uşak Hayvan Barınağı’nda tadilat ve genişleme çalışması başlatan Uşak Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “81 ilde barınakların yapılması talimatı” vermesiyle birlikte süratle tadilat ve büyüme çalışmalarını tamamladı. Yapılan açılışa Uşak Belediye Lideri Mehmet Çakın, çok sayıda sivil toplum kuruluş yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Kısa tanıtım görüntülerinin akabinde sahneye çıkarak konuşma yapan Belediye Lideri Mehmet Çakın, mevcut barınağın kapasitesini arttırarak 85 adet tekli padok ve 100 adet köpeği barındırabilecek yapıların tamamlandığını açıkladı. Lider Çakın, “Bugün açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz yeni barınağımız, ek tesislerimiz de bu kapsamda bizleri heyecanlandıran, memnun eden projelerden en kıymetlilerinden bir tanesi. Sahiden de hayatı birlikte, dünyayı birlikte paylaştığımız, muhtaçlıklarını karşılamak üzere, onların hem tedavi maksatlı hem de sıcak bir yuva muhtaçlığını karşılamak için yapmış olduğumuz çalışmaları daha da düzgünleştirmek daha da kapasitesini büyütmek için uzun vakittir bir planlama ve çaba içerisindeydik. Çok şükür bugün mevcuttaki barınağımızın kapasitesini kıymetli oranda arttıracak, yaklaşık 85 adet tekli padok ve 100 adet köpeğimizi toplu olarak barındırabileceğimiz yeni binalarımızın üretimini tamamladık. Yalnızca bununla kalmadık, yardıma muhtaç hayvanları rehabilite edebileceğimiz, tedavilerini gerçekleştirebileceğimiz bu tesisimizde yeni bir hayvan kliniğinin de açılışını bugün gerçekleştiriyoruz” dedi.

“800 köpek ve 300 kedi kısırlaştırıldı”

Açıklamalarına devam eden Belediye Başkanı Çakın, sokakta kalan hayvanlara bakmanın, kendilerinin önemli görevlerinden birisi olduğunu söyledi. Kısırlaştırma, aşılama ve mikro çipler hakkında da bilgiler veren Çakın, “Sokakta kalmış olan bu can dostlarımıza da sahip çıkmak belediye olarak bizlerin kıymetli vazifelerinden bir tanesi. İnşallah hem onların barınması hem de muhtaçlık duydukları tedavileri yeni kliniğimizde ve barınağımızda sağlamış olacağız. Son bir yılda yaklaşık 800 köpek ve 300 kediye kısırlaştırma, aşılama ve mikro çip uygulaması barınağımızda yapılmıştı. İnşallah bu ek tesislerimizde bu sayı daha da artacak ve daha kaliteli daha düzgün hizmet gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Sokakta kalan hayvanların da aç kaldığını, üşüdüğünü hatırlatan Çakın, sözlerini “Burada ki can dostlarımızı sahiplenmek isteyen hemşerilerimiz görebilir, bize isteklerini iletebilirler biz de nitekim bu sorumluluğu alabileceğine inandığımız şahıslara dostlarımızı emanet ediyoruz ve onlardan istiyoruz ki, bilhassa de çocuklarımızdan size emanet olan bu can dostlarımızı sokaklara bırakmasınlar, onlara en düzgün halde sahip çıksınlar. Şayet bunu yapamayacaklarsa da yapabilecek birilerine emanet etsinler ya da bizlere ulaşsınlar ancak sokaklara bırakmasınlar. Çünkü onlar kış geldiklerinde üşüyorlar, yemek bulamadıklarında aç kalıyorlar. Birebir sizler yemek bulamadığınızda aç kalıyorsanız, üstünüzde giysi olmadığında sokakta kalınca kışın nasıl üşüyorsanız, kedilerimiz, köpeklerimiz, evcil hayvanlarımız da tıpkı biçimde üşüyorlar, acıkıyorlar” sözleriyle sonlandırdı. Konuşmaların akabinde Lider Çakın yapılan fotoğraf yarışlarında dereceye giren öğrenci ve okullara ödül verirken barınaklara birinci hayvan teslimi yapılmasıyla program son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu