Ekonomi

Çifte indirim sonrası ardı ardına açıklamalar: İade için fazlasıyla yeterli olacak

Üreticinin maliyetlerini düşürmeye yönelik adımlar peş peşe geldi. EPDK, serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4200 TL/mWh’den 3650 TL/mWh’e indirdi. Bu adımla birlikte sanayi kuruluşlarında elektrik fiyatı şubat ayı itibarıyla yüzde 12 düşerken, BOTAŞ bugün büyük sanayi kuruluşlarına satılan doğalgazın fiyatının yüzde 13,3-17,2 oranında, kullanılan doğalgazın fiyatının ise yüzde 13,3-17,2 oranında düşürüleceğini açıkladı. elektrik üretimi yüzde 16,7 oranında azaltılacak.

Art arda yapılacak indirimler, üretim maliyetlerini düşürerek enflasyonun düşmesinde değerli bir unsur olurken, Türkiye’nin ihracatta rekabet gücüne de değerli katkılar sağlayacaktır.

“2023 ÜRETİM YILI OLACAK”

Avdagiç sanayi kullanımına yönelik indirimler hakkında” Sanayi elektriğinde beklenen %12 indirim ve doğal gazda %13,30/17,22 indirim ekonomimize üretim ve istihdamda çifte getiri sağlayacaktır. Rekabet gücümüze olumlu etkisini özellikle ihracatta göreceğiz. 2023 üretim yılı olacak.”dedim.

ENFLASYONLA MÜCADELEDE DEĞERLİ ROL OYNAYACAK

Asmalı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Şubat ayı itibarıyla hem elektrik üretimi hem de sanayide kullanılan doğalgazda yapılan indirimler, reel kesimin üretim maliyetlerini düşürerek enflasyonla mücadelede değerli rol oynayacaktır. Önümüzdeki dönemde sanayide kullanılan elektrikte öngörülen indirimler de enflasyonla mücadele süreci açısından olumlu bir gelişmedir. Gerçek şubeyi üretim maliyetleri açısından rahatlatacak olan bu indirimler; Bu durum, fiyatlama davranışlarının normalleşmesini ve tüketici fiyatlarındaki artış eğiliminin zayıflamasını destekleyecektir. Böylelikle tüketici enflasyonu bu yıl 2022 yılına göre daha ölçülü bir seyir izleyecektir. Enflasyonun gerilemesi ile yeniden kurulacak makroekonomik istikrar, Türkiye’nin uzun vadeli ekonomik hedeflerine değerli katkılar sağlayacaktır. Bu bağlamda MÜSİAD olarak sanayide kullanılan doğal gaz fiyatlarında yapılan indirimler için ekonomi yönetimine tüm üreticilerimiz adına teşekkür ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu