Ekonomi

Barclays, Beyond Meat hisselerinde Underweight notunu koruyor

Pazartesi günü Barclays, Beyond Meat Inc. (NASDAQ:BYND) için temkinli bir duruş sergilemeye devam ederek 5,00 $ hisse fiyat hedefi ile Underweight notunu korudu. Firma, şirketin yüksek nakit yakma oranı ve mevcut hissedarlar için değeri sulandırabilecek bir sermaye artırımı olasılığının artmasıyla ilgili endişeleri vurguladı.

Beyond Meat’in son 10-K dosyasında özetlenen mevcut finansal stratejisi, mevcut nakit bakiyelerinin ve operasyonlardan elde edilen nakit akışının önümüzdeki on iki ay boyunca şirketi desteklemesi beklenirken, 2024 yılında muhtemelen ek sermaye aranacağını gösteriyor. Bu, hissedarlar için sulandırmaya yol açabilecek ve potansiyel olarak hisse senedinin piyasa fiyatını etkileyebilecek borç veya hisse senedi ihracını içerebilir.

Barclays analistleri, Beyond Meat’in 250 milyon dolarlık bir öz sermaye enjeksiyonuna ihtiyaç duyabileceğini ve bunun şirketin yaklaşık 500 milyon dolarlık mevcut piyasa değeri göz önüne alındığında önemli ölçüde sulandırıcı olabileceğini öngörmektedir.

Borç benzeri başka bir araçla fon sağlama olasılığından bahsedildi, ancak bu muhtemelen Beyond Meat’in serbest nakit akışı (FCF) nötrlüğünü elde etmesini ve art arda çeyrekler boyunca sürdürülebilir FAVÖK üretmesini gerektirecektir. Firma bu senaryonun 2024 yılı için olası olmadığını düşünüyor.

Barclays analisti, Beyond Meat’in iş stratejisini yenileme çabalarına rağmen, yüksek nakit yakımı ve potansiyel sermaye artırımı ihtiyacının temel endişeler olmaya devam ettiğine dikkat çekti. Önümüzdeki aylarda seyreltici bir olay olasılığının yüksek olduğunu öngörüyorlar ve bu da 5,00 $ fiyat hedefi ile hisse senedinde Underweight olarak kalma kararlarını destekliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu