Haber

AK Parti için acı gün! Fatma Sevim Baltacı sonsuzluğa uğurlandı! Erdoğan’dan açıklama!

Beyoğlu İmrahor Caddesi karşısında dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 43 yaşındaki AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı için ikindi namazının ardından Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı.

Cenaze töreninde Baltacı’nın eşi Muharrem Baltacı ve kardeşleri de taziyelerini kabul etti. Baltacı’nın yakınları ve arkadaşları tabutun yanına geldiklerinde ağlayarak üzüldükleri görüldü.

Cenaze törenine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhumun yakınlarına başsağlığı diledi.

Erdoğan ve cemaat, Baltacı’nın yanı sıra 95 yaşında hayatını kaybeden Sabriye isimli kadın için de cenaze namazı kıldırdı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Cenaze namazının ardından konuşan Erdoğan “Şu anda musallada bulunan ve Allah’a veda edeceğimiz Fatma Sevim Baltacı bizim bacımız, yol arkadaşımız, yol arkadaşımızdır. Kendisi de musallada olan Sabriye 95 yaşında ve Allah’a veda edeceğiz. . Her can ölümü tatmıştır ve biz Allah’tan geldik, Allah’a döneceğiz, gideceğiz. Sabriye Hanım 95 yaşında bir büyüğümüz, mekanı cennet olsun inşallah. Fatma Sevim kızımız, ablamız Arkadaş ve yoldaş, dün geceki bir kazadan sonra sonsuz hayata gönderilecek.”dedi.

Erdoğan, bir dava ve yoldaş olarak bu haberi aldıklarında gerçekten şok olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Ebeveynlerimizin, ashabımızın beklenmedik zamanlarda bu tür imtihanlara maruz kalması kolay değil. Ama biliyoruz ki ölüm de hayat da bizim için birer imtihandır. Biz burada da böyle bir imtihan yaşıyoruz.”dedi.

Baltacı’nın tüm sahabe ve yoldaşlarına sabır dileyen Erdoğan, cemaatten haklarının bağışlanmasını istedi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Umarım Rabbim bizleri cenneti ve güzelliğiyle şereflendirir. İnanıyorum ki kızımız, evladımız, kız kardeşimiz Fatma Sevim de bu yolda o sonsuz dünyaya gidecek, Rabbimizin müjdesine ulaşacak. tüm ailesine en kalbi duygularımla sabırlar diliyorum. Allah’a veda ediyoruz, bundan daha güzel bir veda olsa gerek.” Bu olmayacak.”

Daha sonra cenazeler için dualar okundu.

Baltacı’nın naaşı Edirnekapı’da toprağa verildi

Namazın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baltacı’nın tabutunu omuzladı.

Baltacı’nın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Cenaze törenine Zengin, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul katıldı. İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Cumhur İttifakı İBB Lider adayı Murat Kurum, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri Bilal Erdoğan, Baykar Yönetim Kurulu Lideri Selçuk Bayraktar, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyeti Lideri Sümeyye Erdoğan Bayraktar, milletvekilleri, AK Parti başkan yardımcıları, belediye başkanları, kadın kolları teşkilatından çok sayıda meslektaş ve partililer katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu