Haber

AK Parti Gençlik Kolları tarafından Hakkari’de çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Hakkari AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği etkinlikte Biçer İlçesi’nde çevre temizliği gerçekleştirildi.

AK Parti’den yapılan açıklamada, Biçer İlçesi’nde AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir ve Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter’in de aralarında bulunduğu örgüt üyeleri öne çıktı.

Partililer mahalle yolu, mezarlık ve çevresinde bulunan çöpleri toplayarak, poşetlere doldurdukları atıkları çöp noktasına götürdü.

Gençlik Kolları Lideri Beyter, partilerinin kuruluşundan bu yana çevre politikalarını siyasetin merkezine yerleştirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlattıkları “Sıfır Atık” kampanyasıyla çevre duyarlılığını daha kurumsal hale getirdiklerini belirten Beyter, “Doğada çözülmesi yüzyıllar süren plastik ve diğer atıklar geri dönüştürülüyor. Geri dönüşümü esas alan çevre politikamız ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Bir yandan şehirlerimizde doğaya saygılı, sürdürülebilir bir yaşamın oluşmasını sağlıyor. Gençlik kollarımızın tüm il ve ilçe teşkilatları çevre konusunda sorumluluk alıyor.” dedi.

Son dönemde yaşanan doğal afetlerde gençlik teşkilatının her zaman ön planda olduğunu belirten Beyter, “Ülkemizde son yıllarda mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşanıyor. Yeşil alanlarda bıraktığımız atıklar yangınlara neden oluyor. Bu nedenle çevreyi temizlememiz gerekiyor. Özellikle yaz aylarında yeşil alanlarımızda, ormanlarımızda ve piknik alanlarımızda çöpler atılıyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu