Haber

ABD’nin Gazze planı: 6 ülke yönetecek!

Bloomberg’in haberine göre ABD ve İsrail, savaşın ardından Gazze’yi Birleşmiş Milletler denetimi altına almak ve bölgede güvenliği sağlamak için çok uluslu bir güç konuşlandırmak istiyor.

GAZZE’Yİ 6 ÜLKE YÖNETECEK!

Habere göre Gazze’deki çok uluslu hükümet yapısının ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin silahlı kuvvetlerini içerebileceği belirtildi.
Ancak rapora göre Başkan Joe Biden, küçük bir grup ABD askerinin Gazze’ye konuşlandırılmasının siyasi açıdan riskli olabileceğine inanıyor.

ABD’nin Hamas sonrası ortamda güvenliğin korunmasına yardımcı olmak için Gazze’ye ABD askeri gönderilmesini destekleyip desteklemeyeceği konusunda bir karar vermekten uzak olduğu belirtildi.

Raporda, İsrail’in Hamas’ı ortadan kaldırmayı başarması durumunda Gazze’ye yönelik planlara ilişkin görüşmelerin henüz başlangıç ​​aşamasında olduğu ve birçok değişikliğe açık olduğu belirtildi. Raporda ayrıca ABD’li yetkililerin bu seçeneklerin henüz erken olduğuna veya hayata geçme ihtimalinin düşük olduğuna inandıkları belirtildi.

Üst düzey ABD’li diplomat, Filistin Yönetimi’nin mümkün olmaması durumunda bölgedeki diğer ülkeler veya uluslararası kuruluşlar tarafından yürütülen geçici yönetim ve güvenlik düzenlemelerinin yapılabileceğini, ancak sonuçta ikili bir anlaşma yapılması gerektiğini öne sürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu